Alla inlägg den 15 februari 2018

Av Arga Läraren - 15 februari 2018 11:19

Idag på FB fick jag en sån där rolig aha-tanke. Betyg i ordning diskuteras och då är det en person som säger att betyg i engagemang vore bättre. Ja varför inte. Den som är engagerad och visar att de vill får ett högt betyg för att de visat framfötterna. 


Betyg i engagemang hade kanske fått elever att intressera sig mer för sin skola och det som händer runt omkring. Kanske skulle detta höja statusen på arbetet med elevrådet och andra grupper som kräver engagemang från eleverna. Det skulle kanske öka elevernas intresse för skolan och för att delta i olika projekt. Kanske skulle man kunna starta olika ansvarsområde där olika grupper av elever skulle kunna visa sitt engagemang. 


Elever skulle kanske vilja ta större del av skolans inre och yttre. Engagemang i jämställdhetsarbete och antimobbinggrupper skulle kanske engagera på ett djupare plan. Tänk så bra detta skulle kunna bli.


Det är bättre att berömma än kritisera och om de goda krafterna lyfts fram på ett tydligt sätt tror jag att det kommer att ge ringar på vattnet i det långa loppet. Detta med betyg i engagemang tål att fundera ännu mer på.

Ovido - Quiz & Flashcards